Följa sjukdomen

Att göra själv

I egenvård och behandling vid KOL ingår uppföljningar i hälso- och sjukvården. Målet med din egenvård och behandling är att minska symtom från din KOL, förebygga försämringsperioder och att ha så god hälsa och livskvalitet som möjligt. Det är därför viktigt att gå på de uppföljningar du erbjuds för att följa upp om dina symtom har förändrat sig och hur din egenvård och behandling fungerar.

Uppföljning i hälso- och sjukvården

Uppföljningar i hälso- och sjukvården erbjuds med olika tidsintervall beroende på svårighetsgraden på din sjukdom. Vilket innehåll uppföljningen har styrs också av din sjukdom och om du har andra riskfaktorer – som till exempel om du röker eller har haft försämringstillstånd.

För att dina symtom ska kunna kartläggas och utvecklingen av din sjukdom följas av hälso- och sjukvården så bör du få fylla i ett frågeformulär när du besöker hälso- och sjukvården. Ett frågeformulär som rekommenderas är CAT. Du kan fråga efter frågeformuläret CAT när du besöker primärvården eller du kan fylla i CAT här och ta med

Sidan uppdaterades senast 2024-06-04